yoga

Door de beoefening van yoga ben ik rustiger geworden, sterker en bewuster. Mijn houding tegenover het leven is milder. De houdingen in de yoga helpen om in mijn lichaam te komen. Door de ademhalingsoefeningen kan ik bewuster worden van elk moment. In de stilte kom ik terug naar nu. En door dit te herhalen wordt het steeds makkelijker om kalm te blijven. Dit wil ik doorgeven. In mijn lessen staan stilte en tijd voorop. In het begin gaat het hoofd en lichaam enorm bewegen, maar met de tijd wordt dat minder.

Yogas chitta vritti nirodha. Yoga is het beheersen van de bewegingen in het bewustzijn.

Yin Yoga

Zak in je lichaam. Word stil. Vind de rust en ontspanning in je spieren. De kracht van yin yoga is tijd. Ik vind het erg belangrijk om die tijd te geven. Omdat iedereen een ander lichaam heeft, een ander leven, andere overtuigingen, heeft iedereen ook een andere benadering nodig. Daar maak ik ruimte voor. Bij yin yoga kijk ik naar de verschillen. Hoe kan jouw lichaam de houding aannemen en hoe kan jouw lichaam het doelgebied bereiken? Oftewel: we gebruiken de houding om in je lijf te komen.

Door in een lange tijd in een houding te blijven, leer jij je lichaam kennen. Elke keer dat je in een houding komt, ontdek je weer iets nieuws. We zijn op zoek naar de stretch in het bindweefsel. Daar waar het bindweefsel strak en droog is geworden, geef je door de yin houdingen weer voeding in de vorm van water. Dit proces duurt lang en daarom blijf je soms tot wel 10 minuten in een bepaalde houding. Je bindweefsel, vooral je pezen en banden, wordt beetje bij beetje soepeler.

Stoelyoga

Vind rust op je stoel. Laat je buik ontspannen en voel waar je op zit. Door de adem te volgen wordt je lichaam stil en je geest kalm. Stoelyoga is erg fijn voor mensen die graag yoga willen doen maar niet op de grond willen liggen door bijvoorbeeld pijnlijke knieen of heupen. Lichamelijke of geestelijke klachten kunnen de drempel hoog maken om yoga te doen bij een studio.

Daarom kom ik graag bij je thuis om je een uurtje rust te geven. Gewoon in je stoel. Je mag aantrekken wat je wil, desnoods houd je je schoenen aan. Wat jij prettig vindt. Geef je daarna over aan de zachte en meditatieve kracht van yoga. Want yoga is het beheersen van alle impulsen in je bewustzijn. Je hebt helemaal niks nodig. Ik begeleid je daarin.

Neem gerust contact met mij op via naomi@noomish.nl
Beschikbare tijden:

Woensdag / Donderdag / Zaterdag
Heemskerk, Uitgeest, Castricum
Velsen-Noord en Beverwijk
€ 25,-